Skip to main content

Vores historie

I har en datter med nyopdaget diabetes..

Vi er en familie på 4 der i sommeren 2015 fik meldingen – Ellinor på 2 år har diabetes type 1. Vores verden blev for en stund vendt på hovedet, og vi skulle nu rumme en helt ny verden, og finde os selv. I har en datter med nyopdaget diabetes… sætningen blev ved at lyde som et ekko.

Ellinor er ikke syg, der er bare nogle andre forholdsregler vi skal tænke over, end så mange andre familier. I den første tid stod hele familien tæt om os og prøvede at hjælpe. Min mor og svigermor sagde tit: Sig hvad vi kan gøre for at hjælpe jer. Men hvad skulle de kunne gøre? Jeg har brug for hjælp, men jeg ved ikke til hvad. Til at overskue dette “nye liv”!

Ny hverdag – fra dagpleje til vuggestue

I vores kommune var der ikke så meget hjælp at hente i forhold til støtte til dagpleje. Vores datter gik i den bedste dagpleje, men efter ganske kort tid måtte vi alle erkende at opgaven var for stor. Det var ikke godt for hverken vores datter, dagplejemoren eller os. Læs mere

Hvor kommer ideen fra..

Vi stod som sagt med en datter på 2 år med nyopdaget diabetes. Og vi oplevede hurtigt at markedet for insulinpumpetasker var yders sparsomme, og det der var, var ikke designet til at kunne bruges til helt små børn uden at det blev upraktisk. Lidt som en nødløsning.  Når det kom til tøj med smarte løsninger har det nærmest været ikke eksisterende.

Vi oplever, at som Ellinor er blevet ældre, er kombinationen af insulinpumpe og kjoler en svær ting. Det er ikke altid sjovt at kjolen skal hives op, for at vi kan komme til hendes pumpe. Så jeg begyndte at tænke i smarte løsninger. Og ud af det kom tøjmærket Kasjé.

Efter vores datter begyndte at bruge vores eget designet bælte, oplevede vi at hun i børnehaven kan lege uden at blive forstyrret. En voksne kan komme hen og gøre det nødvendige med pumpen uden at hun skal afbrydes af at skulle op at stå og trække op i tøjet. Læs mere